Jajca v testu

Žmohtna nigerijska jajca

 

Velika noč – veliko hrane, veliko hrane – veliko kuhe. Še dobro torej, da imaš pomočnike, na katere se lahko zaneseš. Letos si bolj lene sorte in svojim kuhinjskim podložnikom predaš zajeten del packanja – kuhana jajčka in šunko v testu. Izkaže se, da so se navodila v veliki meri izgubila s prevodom, saj predte vržejo jajca v testu. Šalabajzerji.


Običajno bi bili na mestu sicer povsem neuporabni rituali, kot so zavijanje z očmi, puljenje las in histerično hihitanje, a te ugriz v oblečeno jajce v trenutku prizemlji. Ta, v daljni Nigeriji osnovana ocvrta jajčka, te s krhkim testom popolnoma navdušijo. Vsakršne frustracije so v hišu pozabljene!


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za 6 jačnih cmočkov potrebuješ:
250 g moke
40 g masla
1 jajce
1 žlica sladkorja
100 ml vode
1/2 žličke pecilnega praška
2 žlici nastrganega parmezana
česen v prahu
sladka mleta paprika
sušen peteršilj

Priskrbi si še olje za cvrtje in 6 jajc.

Pecilni prašek in moko dobro zmešaj in jima dodaj parmezan in poljubne začimbe. Midva sva uporabila česen v prahu, mleto papriko in sušen peteršilj. V posodo nameči še vodo, jajce, sladkor in pol žličke soli. Sestavine dodobra premešaj, testo pa ne sme biti niti lepljivo niti pretrdo. Po potrebi dodaj moko ali vodo. Testo naj v hladilniku počiva 20 minut.


6 jajc položi v vrelo vodo in jih tam pusti 6-7 minut. Odstavi jih in prelij s hladno vodo, nato pa olupi in zavij v testo. Olje segrej na srednjo temperaturo v njem ob stalnem obračanju do zlatega ocvri vesele knedle.


Po cvrtju jih najprej nakopiči na papirnatih brisačkah, nato pa skotali pred lačne sorodnike.


Jajčka v testu se bodo od zdaj naprej vsakič pojavila na velikonočnem meniju!


Nigerijski tek!

Leave a Reply