Jagodni in kivijev sorbet s penino

Panika! Že pojutrišnjem bo Božiček tu!

 

Ko bo božič že mimo, bo pred teboj še vedno ležala pomembna naloga – kam z vso tisto penino, ki se bo odprla za silvestrovo?

bozicni sorbet-2
Slastni dvobarvni kivijev in jagodni sorbet s penino bo prava osvežitev, ki bo poživila novoletno zabavo!

bozicni sorbet-4
Kot člana kulinaričnega kluba KuhaM, katerega upravlja Mercator, sva ta recept izdelala za projekt ‘Silvestrovo – najdaljša noč s prijatelji’.

KuhaM
Za 4 kozarce dvobarvne brozge potrebuješ:
4 kivije
pest zamrznjenih jagod
2-3 žlice sladkorja v prahu
3,5 dl penine

bozicni sorbet-1
Medtem, ko tvoji prijatelji guncajo afne, se ti loti resnejšega dela. Kivije olupi, jih nareži na koščke ter skupaj z dvema žlicama sladkorja v prahu vrzi v sekljalnik. Prilij 1,5 dl penine in vsebino posode spremeni v zeleno lužico. Zlij jo v pladenj za ledene kocke in postavi v zamrzovalnik, da zamrzne.

bozicni sorbet-8
Zdaj si ti na vrsti, da podivjaš na zabavi!
Ko nastopi čas, odskakljaj nazaj do kuhinje in zamrznjene jagode skupaj z 2 dl penine, po želji pa tudi z žlico sladkorja v prahu, zmelji do sorbeta.

bozicni sorbet-7
Iz zamrzovalnika pograbi kocke iz kivija in penine in jih prav tako zmelji v sekljalniku.

bozicni sorbet-6
V kozarce za šampanjec stresi najprej jagodno plundro, nato pa še kivijevo brozgo.

bozicni sorbet-3
Čas je, da s slastnim dvobarvnim sorbetom s penino očaraš drhal, ki divja po dnevni sobi. V nasldnjih minutah bo slišati le srkanje in cmokanje.

bozicni sorbet-5
Na zdravje!

Leave a Reply