Jabolčno-vanilijeva torta s cimetom in karamelo

You may also like...

11 Responses

  1. Ines says:

    Živjo, tale torta se mi ful dopade. Vendar pa me zanima ali bi lahko plasti biskvita spekla naenkrat in potem razrezala? Bi bila kakšna razlika kot če spečem vsako plast posebej? Že vnaprej hvala za odgovor. Lp 🙂

    • midva says:

      Zdravo, Ines!
      Lahko spečeš biskvit tudi na enkrat, vendar pazi, saj se čas peke podaljša. Najbolje bo, da z zobotrepcem preveriš kdaj bo biskvit dovolj pečen.Lp, Midva

  2. Tjasa M says:

    Zdravo. Naredila tole torto za očeta,ki ima rad jabolka in vanilij kremo. V testo sem še dodala orehe,namesto 80g moke. Biskvit je top. V pekaču 26cm pride ravno za dva lepa diska. Čežane po vajini količini pride za 1cm v višino,samo za 1 plast,kreme pa za 2cm. Tako da imam ravno pravo razmerje kreme in biskvita, torta je visoka 6 cm. Kakšna pa bo,ko se vse prepoji,pa še sporočim. Lp

  3. Marusa says:

    Zivjo

    Zanima me ali se strok vanilije razkuha in ali ga je potrebno vzeti ven iz mleka?

    Hvala za odgovor

  4. Mateja says:

    Zivijo, mene pa zanima, ce se tista preostala polovica jabolcne cezane in vanilijeve kreme ne strdi zaradi zelatine medtem ko cakas, da se prva plast nekoliko ucvrsti v hladilniku? Hvala za odgovor. Lp 😉

  5. Andreja says:

    Zivjo.Ali se to da narediti s kaksno drugo smetano?Imamo alergika na mlecne beljakovine,pa bavadna smetana ne pride v postev.

  6. Ajda says:

    Odlična torta, sem jo že enkrat spekla in požela slavo 🙂 zdaj bi pa delala drugič, ampak me zanima, če je opcija menjave hrušk namesto jabolk?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *