Jabolčni štrudel s skuto v kozarcu

Globok pogled v sladek kozarec

 

Jabolčni zavitek je zimzeleno in tradicionalno pecivo. Da pa ne bo vedno le ždel v pekaču in trpel v pečici, ga brez milosti zatlači v kozarec.


Z odličnim okusom bo očaral tudi najbolj retro babice!


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za 4 kozarce štrudla si priskrbi:
3 liste listnatega testa
3 večja jabolka
4 žlice rjavega sladkorja
1 žlica cimeta
sok pol limone
olje
2 zvrhane žlice skute
200 ml sladke smetane
10 g bourbon vanilijevega sladkorja
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
1 žlička limonine lupinice

Tri liste testa zloži na pekač, prekrit s papirjem za peko in jih premaži z malo olja. Za 2-3 minute jih postavi v pečico, segreto na 200 °C, nato pa jih odreši pečice in pusti, da se ohladijo. Nadrobi jih.

Jabolka olupi in nareži na kocke. Posuj jih z rjavim sladkorjem, pošpricaj z limoninim sokom ter zasuj s cimetom. Nakockana jabolka praži, dokler se ne zmehčajo, nato pa ohladi.
Sladko smetano pretepi do čvrstega. Limonino lupino, sladkor v prahu in bourbon vanilijev sladkor zmešaj s skuto, nakar k njej nežno primešaš še stepeno smetano.

Preostane le še tlačenje štrudla v kozarce – na dno nanesi skutno kremo, na njo pa jabolka. Potresi jih z zdrobljenim testom. Še enkrat ponovi plasti kreme in jabolk, z zdrobljenim testom na vrhu pa počakaj do serviranja, da bo kar najbolj hrustljavo. Takrat ga veselo zapiči v jabolka in potresi s sladkorjem v prahu.


Pograbi žlico in prični kopati v svoj štrudel!


Dober tek!

2 comments

Leave a Reply