Italijanski krofi ali po domače miške

Mehka in hrustljava zalega

 

Zdaj, ko smo vsi obležali s polnimi želodci krofov in ne premoremo niti kančka energije za lov, so iz svojih lukenj veselo planili krofasti glodavci. To so italijanski krofi z rikoto, znani tudi kot miške!

DSC05519
Trop napihnjenih mišk vsebuje:
250 g rikote
140 pšenične bele moke
1 jajce
50 g sladkorja
2 žlički pecilnega praška
1 žlico limoninega soka
1 žlico ekstrakta vanilije
olje za cvretje

DSC05481
Z zadnjimi močmi prilomasti v kuhinjo in z gromozanskim olajšanjem spoznaj, da današnji recept ne bi mogel biti bolj preprost. Vse navedene sestavine preprosto nameči v posodo in jih električno zmešaj v miškasto zmes.

g3029
V višjo posodo vlij zadosti olja in ga segrevaj na srednje-visokem ognju.
Za oblikovanje sladke zalege se posluži tradicionalne azijske tehnike dveh žlic. Z eno zajemi miš-maso, z drugo jo frcni v oljno kopel.
Pazi, da mase ne zajameš preveč, ker bo namesto miši nastala podgana, najverjetneje surova v sredini.
Načeloma bi se morale miške same obrniti med cvretjem, v nasprotnem primeru jih malo vzpodbudi.
Namakaj jih do zlatorjave barve.

g3033
Po divjem cvrtju jo miške ucvrejo na najbližji krožnik. Vse prestrašene se stisnejo vkup, zato jih potolaži s presejanim sladkorjem v prahu.

DSC05498
Kar naenkrat se zaveš, da morda pa tvoja malha le ni prepolna ter si lahko privoščiš miniaturni krofek ali štiri.

DSC05545
S to srečno grmado malih glodavcev se poslovi od zamaskiranega praznika.
Z nasmeškom lahko rečeš, da za tega pusta hrusta niso ostala lačna nobena usta!

DSC05530
Pustni tek!

Leave a Reply