Hrustljavi rženi kruhki s semeni

Hrustljavi in zdravi

 

Ali slišiš neko pokljanje in lomljenje v daljavi? Ja, gospa iz sosednje ulice je zopet pekla hrustljave ržene kruhke z množico semen. Kadar skupaj z družino ob zgodnjem zajtrku hrusta na vsa usta, se predramijo tudi najbolj zaležani lenivci tri ulice stran. Če jih ne moreš premagati, se jim pa pridruži in tudi ti zagrizi v njih.

ploščice-01155
Krhke ploščice so mešanica:
100 g ržene moke
50 g zdrobljenih bučnih semen
50 g sončničnih semen
50 g sezamovih semen
20 g mletih lanenih semen
150 ml tople vode
žličke soli

Hrustljavi kruhki

ploščice-01046
Čisto vse sestavine zberi v eni posodi in jih zmešaj do enakomerne mase.

ploščice-01050
Del recepta, ki zahteva malce potrpljenja, je valjanje mase. Vtakni jo med dve plasti papirja za peko in jo razvaljaj do čim tanjše debeline. V kolikor bodo kruhki predebeli, lahko že pred ugrizom naročiš obisk pri zobozdravniku.

ploščice-3050
Ko je masa zadovoljive debeline, odstrani zgornjo plast papirja za peko in jo prestavi na pekač ter nareži na pravokotnike.
Če v tem trenutku ugrizneš v kruhek, bo hitro jasno, da manjka ključen element – hrustljavost! V ta namen pekač zarini v pečico, segreto na 150 stopinj, kjer naj mirno čaka 30-35 minut.

ploščice-3044
Pečene hrustljavčke le še razdeli na ploščice. Brez dvoma so odličen poligon za raznovrstne namaze in nadeve, lahko pa preizkusiš hiter tunin namaz, s katerim sva kruhke obogatila midva.

ploščice-01179

Hiter tunin namaz

Tunin razmaz vsebuje:
1 malo pločevinko tune
sirček Philadelphia
peteršilj
sol
poper

ploščice-01085
Sirček philadelphia, odcejeno tuno, sol, poper in peteršilj zmešaj v enakomeren namaz. To je pa res hitro 😉

ploščice-01086
Malica je na mizi, zato zbobnaj vse bližnje v jedilnico. Epsko hrustanje, kateremu se pridruži cela soseska, doseže deveto vas in o njemu kot o neznanem grmenju poročajo tudi mediji.

ploščice-01149
Prehrustljav tek!

4 comments

  • midva says:

   Nina,
   nama odstranjevanje s papirja za peko ni predstavljalo nikakršnih težav. Odstraniti ga moraš, ko se kruhki popolnoma shladijo.
   Res ne veva, v katerem grmu tiči zajec.
   LP, Midva

 1. Nina says:

  Mi je cufanje požrlo vse živce in sem ponovila vajo s to razliko, da sem tokrat razvaljala na narobe obrnjeno silikonsko podlago za makrone in so ploščice super uspele… hrustljamo že ves dan po malem. 😀

  • pizmur says:

   O, super Nina da je useplo:) drugače pa res ne vidiva kje bi bil problem mogoče odvisno tudi od peki papirja no važno da so uspeli:)Lp, Midva

Leave a Reply