Gosta vroča čokolada

Še okroglih 20 dni do božične večerje

 

Verjetno se čudiš, le kako Božiček in kompanija preprosto ne zmrznejo na severnem polu. Saj je res, da ga je malo več skupaj, a zdrava zaloga špeha še ne zagotavlja udobne topline, ko brije ledeni veter. Skrivnost tiči v prav posebnem napoju – zimski vroči čokoladi.

vroca-cokolada-08563
Ta žlahtna poslastica ne le pogreje do kosti, temveč z imenitnim okusom in gosto žametno teksturo poživi še tako žalostno dušo. Nič čudnega, da se Božičkovi nenehno nacejajo z njo. Od tu torej Božičkov trebuh!

vroca-cokolada-08514
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Dva kozarca brbončice vihajoče čokolade vsebujeta:
2,5 dl polnomastnega mleka
2,5 dl sladke smetane
1,5 žlice gustina
4 zvrhane žlice sladkorja v prahu
130 g žlahtne temne čokolade s 75 % kakava
1 dl likerja Bailey’s Irish cream

vroca-cokolada-08447
Najtežje pri pripravi te bogate sladice je skrbeti, da ti čokolado mimoidoči kratkomalo ne požrejo.
Gustin zmešaj s 4 žlicami mrzlega mleka. Ostalo mleko zmešaj s sladko smetano in sladkorjem ter v kozici pogrej skoraj do vretja. Kozico odstavi in vanjo z metlico vmešaj gustinovo zmes.

Kozico vrzi nazaj na ogenj in vanjo brž nalomi kvalitetno temno čokolado. Prava skrivnost pa tiči v posebni sestavini – na skrivaj vmešaj še 1 dl likerja Bailey’s. Če bo čokolada romala v otroške roke, se skrivnostne sestavine nikar ne poslužuj!
Mešaj, da se čokolada raztopi in jo postreži še vročo.

vroca-cokolada-08485
Za pošteno zimski videz in hrustljavo skorjico, vrh čokolade potresi s sladkorjem v prahu. Zdaj se lahko pogumno zoperstaviš krutemu decembrskemu mrazu.

vroca-cokolada-08570
Čokoladni tek!

One comment

  1. Mateja says:

    Končno recept za vročo čokolado, ki je gosta, ki ni pregosta, ki ni presladka, ki ni kakav, ampak je točno takšna, kot vroča čokolada mora biti.
    Od zdaj naprej jo delam samo še po tem receptu!

Leave a Reply