Gosta vroča čokolada
Še okroglih 20 dni do božične večerje
Verjetno se čudiš, le kako Božiček in kompanija preprosto ne zmrznejo na severnem polu. Saj je res, da ga je malo več skupaj, a zdrava zaloga špeha še ne zagotavlja udobne topline, ko brije ledeni veter. Skrivnost tiči v prav posebnem napoju – zimski vroči čokoladi.
Ta žlahtna poslastica ne le pogreje do kosti, temveč z imenitnim okusom in gosto žametno teksturo poživi še tako žalostno dušo. Nič čudnega, da se Božičkovi nenehno nacejajo z njo. Od tu torej Božičkov trebuh!
Še več takih in drugačnih slastnih receptov si lahko ogledaš na Tjašinem simpatičnem Instagram profilu TUKAJ. Sledi ji in bodi na tekočem, kako ga kulinarično biksava.
Naročnik recepta je Mercator, s klikom na sestavino pa odsurfaš v njihovo spletno trgovino.
Recept za 2
Sestavine:
2,5 dl polnomastnega mleka
2,5 dl sladke smetane
1,5 žlice gustina
2 zvrhani žlici sladkorja v prahu (ali po okusu)
130 g žlahtne temne čokolade s 75 % kakava
1 dl likerja Bailey’s Irish cream
Postopek
Priprava:
- Najtežje pri pripravi te bogate sladice je skrbeti, da ti čokolado mimoidoči kratkomalo ne požrejo.
- Gustin zmešaj s 4 žlicami mrzlega mleka. Ostalo mleko zmešaj s sladko smetano in sladkorjem v prahu ter v kozici pogrej skoraj do vretja. Kozico odstavi in vanjo z metlico vmešaj gustinovo zmes.
- Kozico vrzi nazaj na ogenj in vanjo brž nalomi kvalitetno temno čokolado. Prava skrivnost pa tiči v posebni sestavini – na skrivaj vmešaj še 1 dl likerja Bailey’s. Če bo čokolada romala v otroške roke, se skrivnostne sestavine nikar ne poslužuj!
- Mešaj, da se čokolada raztopi in jo postreži še vročo.
- Za pošteno zimski videz in hrustljavo skorjico, vrh čokolade potresi s sladkorjem v prahu.
- Zdaj se lahko pogumno zoperstaviš krutemu decembrskemu mrazu.
Čokoladni tek!
Končno recept za vročo čokolado, ki je gosta, ki ni pregosta, ki ni presladka, ki ni kakav, ampak je točno takšna, kot vroča čokolada mora biti.
Od zdaj naprej jo delam samo še po tem receptu!
Meni pa je vroča čokolada po tem receptu prišla kar precej tekoča. Ne vem, kaj sem naredila narobe… Če prav razumem, potem ko dodamo čokolado, mešamo samo toliko, da se čokolada stopi. Ali bi morala kuhati dlje časa? Hvala za odgovor.
Ne samo toliko časa, da se stopi. Mešanica mleka in smetane mora biti že gosta preden dodaš čokolado. Lp, Midva:)
Hvala! Bom poskusila še enkrat, ker smo ljubitelji vroče čokolade. 🙂