Gobov zavitek z orehi in brusnicami

Še osemkrat greš spat in Rudolf bo tu

 

Božička vsako december obišče njegov bratranec z južnega pola – Rožiček. Ta na severni pol privijuga z vprego z letečimi pingvini le zato, da Božička obdari.

veganski-zavitek-14-of-16
Rožiček je vegan in je usekan na gobe, zato mu Božiček pred vsakim obiskom pripravi njegovo najljubšo jed – bogat gobov zavitek z orehi in brusnicami. Ta podolgovati žepek je zunaj hrustljav, v sebi pa skriva začinjeno in okusa polno polnilo.

veganski-zavitek-13-of-16
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

V zavitek je potrebno natlačiti:
1 zavitek svežega listnatega testa
250 g svežih šampinjonov
1 pest suhih jurčkov
1 manjša čebula
100 ml ovsene smetane (ali katerekoli druge rastlinske smetane, če pa nisi vegan, pa tudi živalske)
1 žlica oljčnega olja
pest suhih brusnic
pest orehovih jedrc
majaron
peteršilj
poper
sol

veganski-zavitek-1-of-16
Suhe jurčke namoči v topli vodi, da se zmehčajo, nakar jih ožameš in narežeš. Pograbi sveže šampinjone in nareži tudi njih.

untitled-1-of-3
Čebulo nasekljaj in jo popraži na žlici oljčnega olja. V ponev vrzi šampinjone in kmalu zatem še jurčke. Posoli jih in popopraj ter praži 5 minut, nato pa zalij s smetano. Po nekajminutnem veselem brbotanju naj se zabavi pridružijo še nasekljana orehova jedrca, suhe brusnice ter majaron in peteršilj.

untitled-2-of-3
Testo razpri in po daljši sredini razporedi ravnokar pripravljeno gobovo polnilo. Na obeh straneh tretjino testa pod kotom nareži na trakove, s katerimi nato izmenjujoče prekriješ polnilo.

untitled-3-of-3
Ravnokar zavito mumij vrzi v pečico, kjer naj 20 minut počiva pri ležernih 220 stopinjah.

veganski-zavitek-16-of-16

Gobov zavitek postreži Rožičku še toplega in opazuj, kako podre svetovni rekord v hitrostnem zapacanju brade.

veganski-zavitek-15-of-16
Gobov tek!

Leave a Reply