Čokoladno-vanilijeva torta brez moke

You may also like...

17 Responses

  1. Tjaša says:

    Zelo lepa! treba probat 🙂

  2. Tjaša S says:

    Zdravo, mene pa zanima za koliko povečat količino mase, če želim torto delat v pekaču premera 26 cm? In če lahko celotno torto naredim v tortnem modelu, brez da biskvit dajem ven in ga obrezujem? 🙂

    • midva says:

      Tjaša,

      celo torto lahko narediš v tortnem modelu, za torto s premerom 26 cm pa pomnoži sestavine s faktorjem 1,2.

      LP, Midva

  3. Simona says:

    Zivjo 🙂 jaz pa iscem recept..in morda bi lahko bila vidva tista, ki bi ga izumila 🙂 in sicer zelim paleo cokoladno torto, s kokosovo in mandljevo moko, ampak z belim biskvitom in z nadevom iz smetane zmesane s cokolado 😀 pregledala sem ogromno receptov in povsod je testo crno, torej z dodano cokolado in potem se cokoladni nadev, kar je za moj okus cisto prevec cokolade. Sklepam, da lahko kakav pri testu odvzames, ampak ne vem pa kaksen bi bil potem okus- razmisljam da ni morda ravno zaradi okusa v vseh receptih v testu kakav in da brez njega morda zadeva ni okusna? Nevem. 🙂 Sem pa prepricana, da bi bil tak recept velik hit za vse sladkosnedce, ki imamo radi mesanico cokoladno-mlecnih okusov 🙂

    Lep pozdravcek in kar tako dalje! 😉
    Simona

    • pizmur says:

      Simona, vidiva, da si tej ideji posvetila kar nekaj energije, nama pa postavila izziv 🙂
      Že konkretno tuhtava, kako bi to tortico vrgla vkup! Hvala za pobudo 😉

      Lp, midva

      • Natalija says:

        Oj!
        Tole s paleto zadevo lahko poskusiš za biskvit kar paleo kruh brez soli. Recept zanj ti je verjetno znan. Krema pa nebi smela biti problem, glede na to, da paleo dovoljuje smetano… 🙂

  4. Mimi says:

    mmm za vikend bom pekla tole! Nimam acetatnega traku…ali bo šlo tudi s peki papirjem?

  5. Irena says:

    Zivjo! Pravkar delam to torto in sem namesto samo rumenjake zmiksala cela jajca+sukrin…. ker mi je skoda maso zavreci me zanima ce bo krsma ista ratala ali moram delati ponovno z samo rumenjaki?
    Hvala za hiter odgovor,
    Irena

  6. Gajeta says:

    Živijo!
    Zanima me, če lahko na eno od vajinih tort in sicer vaniljevo čokoladno ali piškotno nutelino postavim dve figurici iz ticine mase, ki sta srednje veliki. Bojim se namreč, da bi se pogreznile v torto in jo tako uničile. Figurici imam že izdelani, jutri se pa lotim se teh dveh tort in bi vama bila hvaležna za hiter odgovor. Hvala in lp.

    • midva says:

      Zdravo Gajeta!
      Piškotno nutelina pride bolj kompaktna tako, da ti priporočava, da postaviš figurice na njo. Tudi z čokolado jo lahko obliješ, samo pazi, da čokolada ne bo vroča saj bo potem stopila kreme pod sabo. Lp, Midva:)

  7. Gajeta says:

    In še eno vprašanje. Ali lahko na tisto, kjer bi položila figurici dodam še čokoladno glazuro, ki bi mi omogočala, da se nekaj napišem, ker sta torti za rojstni dan. Hvala še enkrat.

  8. Gajeta says:

    Super. Hvala. Iz česa pa mi priporočate, da pripravim to glazuro iz čokolade, da se bo razmazani tudi če bo hladna? Ne sme bit vroča. Topla je lahko? Se enkrat najlepša hvala.

    • pizmur says:

      Mlačna je lahko ja:) ponavadi jo midva pripravljava iz 100g temne čokolade in 100ml sladke smetane. Lp, Midva:)

  9. Gajeta says:

    Biskvit za obe sta pripravljena, zdaj se kreme 😀

  10. Tina says:

    Zdravo, vaše torte so prava paše za oči!
    Mene pa zanima, če lahko uporabim polovico plasti te kreme, drugo polovico kreme pa uporabim iz medenjakove torte. Ne bi rada, da se torta sesuje…Hvala, lp

    • midva says:

      Zdravo Tina!

      Seveda lahko, najprej daj kremo iz medenjakove torte, ker je malo bolj kompaktna na njo pa potem vanilijevo kremo.

      Lp, Midva:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *