Čokoladno-malinova torta

You may also like...

18 Responses

  1. Meta says:

    Pozdravljena,
    izgleda super, pravtako me zanima kje sta dobila to prelepo stojalo za torte?

    Lp

  2. Sabina says:

    S čim bi se dalo nadomestiti oziroma zamenjati sladko smetano in mascarpone? Imamo doma alergika na mleko in mlečne izdelke ter oreščke. Hvala.

    • midva says:

      Pozdravljena Sabina!
      Mascarpone in sladko smetano lahko nadomestiš Z mehkejšim tofujem in sojinim jogurtom, lahko pa uporabiš tudi kokosovo mleko- katerega čez noč pustiš v hladilniku da strdi in uporabiš samo trdi del. Lp, Midva

  3. Karin says:

    Super recept! Kot tudi vsi drugi vajini 😉 Hvala.

  4. Laura says:

    Zivjo,

    Mene pa zanima, ce je normalno da pride biskvit po tem casu pecenja se vedno malo tekoc? Ko sem prvic pekla je bilo tako, pa sem cas krepko podaljsala, da je bilo “peceno”. Zdaj pecem drugic, pa je spet isto. Nevem ali tko mora bit, ali mam pac taksno pecico, da rabi vec casa..?

    Hvala in lp,
    p.s. Vajini recepti so super 😉
    Laura

    • midva says:

      Pozdravljena Laura, si pekla v klasični ali ventilacijski pečici? Najina pečica(na klasični funkciji) v tem času speče biskvit. Biskvit ne sme biti tekoč- njegovo pečenost preveriš z zobotrebcem-če se masa prime na zobotrebec to pomeni, da še ni dovolj pečeno, Ko pa se čisto nič več ne prime na zobotrebec pa je biskvit pečen.

    • Nina says:

      Živjo, tudi jaz imam identičen primer, testo se noče in noče speči, pa imam vklopljeno klasično funkcijo. Po 25 minutah sem ga vzela ven, pa je bil v notranjosti čisto “pacast”.

      • midva says:

        Hmmmm, zanimivo. Bova v bližnji prihodnosti še enkrat spekla tortico in bova še posebje pozorna na čas peke. Drugače pa vedno poskusite z zobotrepcem in pecite toliko časa dalj dokler masa ni več pocasta in se čisto nič več ne prime na zobotrebec. Lp, Midva:)

  5. Špela says:

    Zdravo, mene pa zanima kakšna je višina torte ko je končana? 🙂

  6. Nina says:

    Zivjo, zanima me, ce lahko nadomestim listice zelatine z ustrezno kolicino zelatine v prahu.

  7. Meta says:

    Pozdravljena, ali bi šlo maline zamenjati z borovnicami? Zaradi okusa me zanima če bi pasalo

  8. Iva says:

    Zdravo,

    mene pa zanima, če se krema res strdi brez želatine? 🙂

    Lp,

    Iva

  9. Nastja says:

    Zivjo, rada bi naredila vegansko razlicico te torte.. In me zanima koliko kokosovega mleka naj uporabim in ali naj ga potem zavrem skoraj do vretja in prelijem cez cokolado? In za malinov zele naj uporabim agar agar?
    Hvala za odgovor, lp Nastja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.