Čokoladni kolač brez moke

Torta tete tarantele

 

Vsako leto se za noč čarovnic pod tvojim podstrešjem zbere cela grmada pajkov vseh velikosti in oblik.

kolac-05249
Med pajkovci najbolj znana osemnoga kuharica je teta Tarantela, ki ji tudi letos stavnice pripisujejo največjo možnost zmage. Nič nenavadnega, saj je težkokategorna pajkovka letos spletla imeniten čokoladni kolač brez moke, ki ne pusti ravnodušnih tudi najbolj apatičnih zombijev.

kolac-05324
Za pajkast kolač si priskrbi:
6 jajc
300 g temne čokolade
5 žlic maka
1 dl sladke smetane
60 g naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 150 g sladkorja)
2 žlici kakava v prahu
150 g masla
1 ščepec soli

Za strašen preliv uporabi:
100 g temne čokolade
1 dl sladke smetane
belo sladkorno pisalo

Sestavine so namenjene kolaču s premerom 24 cm. Če uporabljaš pekač drugačne velikosti ali oblike, lahko sestavine preračunaš s priročnim Tortopretvornikom.

Pretegni si vse štiri pare nog, pomigaj s pipalkami in se vrzi v pripravo kolača.
V posodo vrzi čokolado in maslo ter ju segrevaj nad soparo ali v mikrovalovni pečici, dokler se ne raztopita.

kolac-4764
Vsa jajca umori in jih skupaj s sladkorjem ali SugarSweet naravnim sladilom penasto zmešaj, kar bo vzelo nekje 7-8 minut električnega mikastenja.
Dodaj mak, 2 žlici kakava ter vsebino posode urno pomešaj. Prilij 1 dl sladke smetane ter vmešaj še rahlo ohlajeno mešanico čokolade in masla.

kolac-4754
Dobljeno zmes zlij v pekač za torte, čigar dno naj bo prekrito s papirjem za peko. Za 30-40 minut ga porini v pečico, segreto na 180 stopinj.

Medtem, ko se novopečeni kolač hladi, pripravi čokoladni preliv zanj – smetano segrej do vretja, nakar jo preliješ čez nalomljeno čokolado. Zmešaj, da dobiš svilnato zmes, katero preliješ čez kolač, ki pridno čaka v tortnem pekaču za.

kolac-4759
Vsebino celotne tubice z belo sladkorno barvo iztisni v posodico in jo zmešaj z žličko sladke smetane. S pomočjo tulca iz papirja za peko jo na sveže prelit kolač nanesi v spirali. Pograbi zobotrebec in z njim iz sredine povleči ravme črte, da ustvariš iluzijo pajkove mreže.

kolac-05263
Tekmovanje pod podstrešjem je pri koncu. Spretna pajkovka je pometla s celotno dolgonogo konkurenco in dokazala, da ji pri strašljivi peki ni para.

kolac-05286
Preden zagrizeš v ta plemenito čokoladen kos, ga za pol minute postavi v mikrovalovno pečico. Tako se bo odličen kolač preobrazil v bombastično čokoladno razvajanje, ki se z lahkoto postavi ob rob prevzetnim suflejem.

kolac-05380
Pajkast tek!

2 comments

  1. Vanessa says:

    Pozdravljeni.
    Je mak nujen? Mi ga nimamo radi… Ali ga lahko izpustim ali ga nadomestim s čim drugim?

    Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Leave a Reply