Čokoladni chia puding z lešnikovim maslom

Sublimna simbioza

 

Po svetu je moč zaslediti širok spekter sožitij, ampak prav vsa se skrijejo pred združitvijo čokolade in lešnikov.

chia puding-5
Hitro pripravljen chia puding s čokolado in lešnikovim maslom ima nizko vsebnost OH, z okusom, ki se spogleduje z legendarno Nutello, pa poteši še tako hud napad sladkosnednosti.

chia puding-4
Za dva kozarca slastne gmote potrebuješ:
6 žlic chia semen
0,5 l poljubnega mleka
80 g temne čokolade (midva sva uporabila Cavalier Dark s 85% kakava in stevio)
2 pesti lešnikov
2 žlici naravnega sladila SugarSweet 1:1 (ali sladkorja)
1 žlička cimeta

chia puding-1
Ker komaj čakaš, da napadeš pudingasto zmes, se brž loti priprave! Mleko zavri in v njem raztopi sladkor in nalomljeno čokolado. Da ne bodo ljubosumna, v posodo frcni še chia semena. Posodo odstavi, njeno vsebino pa dobro premešaj. Pusti pri miru, da se zmes ohladi in malce zgosti.

chia puding-7
Cele lešnike vsuj v manjšo ponev in jih praži nekaj minut. Dovoli jim, da se ohladijo, nato pa jih sleci iz luščine in nameči v sekljalnik. Lešnike zasuj z žličko cimeta v prahu, nato pa jih ob tuljenju sekljalnika predelaj v kremno maslo

chia puding-6
Zdaj se lahko vržeš v polnjenje kozarcev. V njih po plasteh izmenično nadevaj Chia puding in lešnikovo maslo. Tiaro lahko tvorijo celi lešniki in cimetove palčke.

chia puding-3
Ko se v hladilniku puding (po nekaj urah) učvrsti, ga napadi brez slabe vesti. Saj je res, da sta čokolada in lešnik idealen par, ampak za enega sladkosnedneža pa se bo še našel prostor, ne?

chia puding-2
Pudingast tek!

4 comments

Leave a Reply