Čokoladna pica brez moke

Sladka motnja identitete

 

Pred kratkim sva te poučevala o rustikalnem picopekarstvu. Danes te bova popeljala še dlje – do sladice! Pripravi se, da bo potrebno pobirati čeljusti po tleh, ko bodo prijatelji zagledali to zapeljivo čokoladno pico!

pizza-3
Ta zakrinkana slaščica si s pico deli le obliko in priročnost. Res hitra in enostavna priprava ter praktično neskončno število poljubnih kombinacij zagotavljata, da bo ta čokoladni frizbi večkrat priletel na mizo.

pizza-2
Čokoladno testo je zameseno iz:
85 g temne čokolade (Cavalier Dark s stevio in 85 % kakava)
3 jajc

Sočna obloga vsebuje
1 dcl sladke smetane
1 žličko naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali dve žlički sladkorja)
1 žlico mascarpone sirčka
banano
borovnice

pizza-1-2
Zavihaj rokave, nabrusi kuhalnico, prižgi krušno peč in pospravi moko – čas je za izdelavo biskvita. Ta nazarensko zakompliciran postopek prični z ločevanjem rumenjakov od beljakov vseh treh jajc. Beljake stepi do smučarskega snega, rumenjake pa namlati v spenjeno kremo.
Temno čokolado stopi nad soparo, nakar jo nežno vmešaš k rumenjakom. Da ne bo sneg zapostavljen, vmešaj tudi njega, prav tako nežno.
Dobljeno maso vlij v namaščen pekač za torto s premerom 24 cm.

g3391
Pečico zakuri in segrej do ubogih 180 stopinj, nato vanjo porini testo za kvazi pico. Peci ga 10-15 minut, pečenost pa preveri s krutim vbodom zobotrebca.

g3396
Testo je srce pice, nadev pa karakter. Glede na izbrane sestavine je najina pica prijazno in mirno dekle, od katere se kar ne moreš posloviti.
Sladko smetano posuj s sladilom SugarSweet ali sladkorjem ter prebutaj skoraj do čvrstega, nato pa vanjo z občutkom vmešaj mascarpone sirček.

pizza-2-2
Banane nareži na kolutke ter jih pokapljaj z limono, da ne porjavijo.
Iz krušne peči vzemi rahlo testo, ga premaži s smetanovo mezgo in po vrhu nadevaj kolute banane in borovnice. Ozaljšaj jo s špricom topljene čokolade.

pizza-1
Kot pri pravi pici tudi pri tej ne zaviraj domišljije! Ustvari svojo najljubšo kombinacijo sadja, vanilije, smetane ali oreščkov.

pizza-6
Redek pojav, ko se po mizi valja osamljen kos čokoladne pice. V naravi tak primerek ne zdrži več kot par minut.

pizza-7
Pica tek!

One comment

Leave a Reply