Cimetove roladice

Še tri noči do božiča! Imaš vsa darila?

 

Praznično obdobje prinaša obilo zabavnih filmov in oddaj. Valjanje po kavču ni kompatibilno z vsemi sladicami, na kar se pa cimetove roladice zaradi svoje priročnosti požvižgajo.

untitled-2-of-9
Rokovanje z malimi zrolančki je nadvse prijetno, kar pa ne seže niti do kolen njihovemu navdušujočemu prazničnemu okusu.

untitled-1-of-1
Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Za biskvit si prirolaj:
3 jajca
90 g moke
80 g rjavega sladkorja
1 rumov sladkor
0,5 žličke cimeta
noćeva konica pecilnega praška

V kremo spadata:
200 g mascarpone sirčka
sladkor po okusu

Za okrasitev si priskrbi še 50 g čokolade.

Jajca, sladkor in rumov sladkor vrzi v posodo in jih miksaj dobrih 5 minut, dokler ne popenijo.

untitled-9-of-9
V drugi posodi naj se na privat žurki zmešajo cimet, pecilni prašek in moka, ki se potem presejejo k jajčni zmesi.

untitled-7-of-9
Zmešano biskvitno maso vlij na pekač, pokrit s papirjem za peko, jo pokrij z drugim listom papirja za peko in za 5-7 minut postavi v pečico, segreto na 180 stopinj.

untitled-6-of-9
Sveže pečen biskvit namoči z malo mleka, a ne pretiravaj. Posveti se predvsem suhim robovom.
Mascarpone sirček sladkaj po okusu in ga enakomerno premaži po biskvitu. Biskvit po dolgem prereži na pol, potem pa še pravokotno na 5 enako debelih trakov.
Dobljene pravokotnike zvij v roladice.

untitled-8-of-9
Nad soparo raztopi nalomljeno čokolado in jo z dolgimi gibi pošpricaj po cimetovih zrolančkih.

untitled-3-of-9
Male sladke kanelončke lahko snedeš kar takoj!

untitled-1-of-9
Zdaj se lahko brez skrbi zrolaš na kavč in se polnih cimetovih ust smejiš Kevinovim prismojenostim v filmu Sam doma.

untitled-4-of-9
Zrolan tek!

2 comments

  1. alenka says:

    pozdravljena,
    zanima me, če je tu uporabljen pekač od pečice, zdi se mi, da je mase malo premalo ali pa se motim?
    hvala za odgovor.

    alenka

    • midva says:

      Zdravo Alenka!

      Tako je, uporabila sva pekač od pečice. Mase pride ravno prav, jo je treba bolj na tenko razmazat. Lp, Midva:)

Leave a Reply