Brancin iz pečice na mariniranem krompirju

Jata brancinov v oceanu krompirja

 

Prijeten vetrič v senci, bučanje valov in dalmatinske viže. Ali kaj manjka v tej idilični sliki? Brancin, seveda!


Nadeni si ribolovno opravo, odveslaj v najbližji Mercator, ulovi par brancinov in jih nauči plavati po slastnem mariniranem krompirju!


Sponzor recepta je Mercator in klik na sestavino te odpelje naravnost do izdelka, ki sva ga uporabila.

Današnji ulov zajema:
3 srednje veliki očiščeni brancini
800 g krompirja
1 sladki krompir
oljčno olje
česen
1/2 čilija
peteršilj
limona
rožmarin
poper
sol

Pograbi kup mladega krompirja in ga nareži na kocke. Slečeš ga lahko čisto po želji. Vrzi ga v lonec z vodo in ga kuhaj skoraj do konca (približno 20 minut na srednjem ognju).

Za marinado nasekljaj česen, čili in peteršilj ter zalij z oljčnim oljem in sokom pol limone. Posoli in popopraj, nato pa v marinado vrzi osmukan rožmarin in stresi odcejen krompir. Za vsaj 2 uri ga skrij v hladilnik, še bolje pa, če te tam počaka čez noč.

Brancine operi in osuši ter jim z nožem prečno zareži par novih škrg. V trebušno votlino zatlači kolesca limone in cele vejice rožmarina, nato pa ribico posoli znotraj in zunaj.

Sladki krompir olupi in ga skupaj z mariniranim krompirčkom razporedi po pekaču, obdanem s papirjem za peko. Na vrh nameči brancine, nato pa pekač zalučaj v pečico, razbeljeno na 200 °C.


S kozarcem rujnega v roki si skušaj 25-minutno peko krajšati z lenim poležavanjem v viseči mreži.
Zunaj hrustljav, znotraj pa sočen in mehek krompir se odlično poda slastnemu brancinu, za simpatično presenečenje pa poskrbijo koščki oranžnega sladkega krompirja.


Morski tek!

Leave a Reply