Tristo okroglih hrenovk

Odštevanje do Božiča: 24 dni

 

Jed, s katero odpirava ta brbončice vzburjajoči adventni koledar, zadošča vsem trem kriterijem domačega fast-fooda: je preprosto ustvarjena, ekspresno pripravljena in zaradi slastnosti prav tako v trenutku pospravljena.
Dečve in fantiči, predstavljava vam:

Hrenovčni božični venec.

Hrenovčni venec - približek

Vse, kar potrebuješ za pripravo malih zadekančkov, sta dva zavitka listnatega testa (550 g) in paket hrenovk (500 g).

Hrenovke nareži na tri enake dele.

Testo pa po dolgem razpolovi in razreži na lističe, malo ožje od kosa hrenovke.

Ovite hrenovke postavi eno poleg druge tako, da tvorijo krožnico.

Zgužvane hrenovčice brž postavi na vroče, in sicer na 200 stopinj predogreto pečico. Pusti jih, da se obarvajo zlatorjavo in ošabno napihnejo (polna ošabnost ponavadi nastopi po 10-15 minutah). Če si bolj paranoične in/ali požrešne sorte, daj zraven peči kakega osamelčka ali dva za oralni test pečenosti.

Po pečenju pusti naduteže, da se malo ohladijo. Nato te čaka bolj umetniški del – okrasitev. Pri prenosu venca pazi, da se ti ne prelomi. Če si vseeno taka neroda, lahko napako zakriješ s pentljo.

Pa dober tek!

 

9 comments

  1. Nika says:

    Njam njam! Slikice so me naredile tako lačno, da sem morala takoj v kuhinjo in spacat tole skupaj. 🙂 Sem pa nekatere hrenovke najprej ovila še v panceto ali sir in šele potem v testo, pa je fajn izpadlo. 🙂

Leave a Reply