Božična čokoladna torta

You may also like...

43 Responses

  1. Janja says:

    wooooow 🙂 takoj za vikend se jo lotim, ker izgleda noroooo dobro 🙂

  2. Allma says:

    Sploh ne dohajam, jaz trenutno delam lansko(jogurtovo), zdej pa komaj čakam da začnem to delati 🙂 top recepti, hvala ker jih delita z nami <3

  3. Anja says:

    Koliko je 8 listicov zelatine spremenje o v zelatino v prahu? 🙂 hvala

  4. Ancy says:

    Zivjo, mene pa zanima katero smetano ste uporabila. Kajti naredila sem jo, je zelo okusna, vendar je bela krema enako visoko kot testo. stem da je bilo sladke smetane v kolicinah po receptu. Hvala za odgovor. Lp

    • midva says:

      Živijo, Ancy 🙂

      Uporabila sva sladko smetano od Mercatorja s 3,5 % m.m. Upodobljena je na sliki in skriva se pod linkom pri sestavinah. Res čudno, da je prišla plast tako nizka. 0,5 l sladke smetane se stepe in s tem dobi veliko večji volumen.

      LP,
      Midva

  5. Nina says:

    Zdravo,
    sem delala že božično-jogurtovo torto in je bila odlična! Prepričana sem, da je tudi ta, saj sem velik čokoholik :). Me pa zanima, kje lahko najdem recept za zvezdaste piškotke, ki tako lepo okrasijo torto?

    Hvala in lep pozdrav,

    Nina

  6. Nana says:

    A shooter kozarčke se vstavi v biskvit, po prelitju kreme ali prej (kar se bi mi zdelo logično, samo ne razumem čisto navodil)?
    Ker če vstaviš v kremo že, se verjetno cela masa dvigne, ali ne?

    hvala.

    • pizmur says:

      Tako je, kozarčke postaviš v biskvit, ko je krema že na njemu. In ja, s tem ko daš kozarčke v kremo se masa malo dvigne. Lp, Midva:)

  7. Andreja says:

    Ali čokolada iz hladilnika, za v luknje, ni trda?

    • pizmur says:

      Zdravo Andreja.

      Ne čokolada ne pride trda saj je narejena v takem razmerju da se tudi v hladilniku ne strdi popolnoma.
      LP, Midva:)

  8. Nastja Tomsič says:

    Pozdravljena, mene zanima zakaj mi tekoca cokolada postane zelo redka in ne bolj gosta? Delala sem po receptu in mi je ze dvakrat tako prislo…

    • pizmur says:

      Pozdravljena Nastja!

      Čokolada mora tako kot tortica počivati v hladilniku najmanj 6 ur še bolje pa da kar čez noč. Se bo 100% zgostila. Lp, Midva:)

  9. Andreja says:

    Pozdravljena, super recept! Danes bi jo rada napravila pa imam vprašanje: ali čokolada iz hladilnika, za v luknje, ni trda? Ali jo je treba segreti? Kdaj se vlije v luknje? Hvala za odgovor☺ Andreja

    • pizmur says:

      Zdravo Andreja!
      Čokolada za v luknjice je narejena v takem razmerju, da se tudi na hladnem ne strdi popolnoma. V luknjice se jo vlije tik pred serviranjem. Lahko jo segreješ ali pa ne, to je pa čisto odvisno od okusa. Lepe praznike, Midva:)

  10. Tai says:

    Kje sta pa dobila okraske za gor na torto? se to da tudi doma naredit?

  11. Tamara says:

    Zdravo, ne dobim plasticnih kozarckov malih. Ali mislita, da bi slo s steklenimi…ali se bo prevec prijelo? Hvala za odgovor:) lp

  12. Sanja says:

    Zivijo! imam vprasanje glede tekoce cokoladne zmesi, ki naj bi se vlivala v luknjice v torti in sicer se zmes ne zgosti (naredila sem jo po navodilih kot napisano zgoraj z enakimi sestavinami). hvala vnaprej za namig in krasne praznike zelim! 🙂

    • pizmur says:

      Zdravo Sanja!
      Zmes mora tako kot tortica počakati v hladilniku in brez skrbi po parih urah se bo zgostila. Lepe praznike tudi tebi, Midva:)

  13. Andreja says:

    Vse je bilo kot sta napisala. Tortica je bila čudovita tako za oči kot za užitek brbončic😃 Pomlaskali do zadnjega kosa! Odlično in domiselno👍
    P.s. za luknje sem uporabila steklene kozarčke za žgane pijače – še obtežiti jih ni bilo treba in z malo ‘vijačenja’ so lepo zlezli iz kreme. Andreja

  14. Jasmina says:

    Naša božična večerja je bila kronana s tole odličnostjo. Malce skeptična sem bila edino glede obtežitve kozarčkov in potem odstranjevanjem le-teh. Potem pa sem nalila vodo v kozarčke, ko je bila torta strjena sem pa s slamico vodo ven kar spila in natočila vročo :). Za okrasitev sem naredila čokoladno smrekico. Vsi so bili navdušeni nad izgledom in okusom. Gotovo bo repete kmalu :). Hvala za recept!

  15. Barbara says:

    Prosim če mi malo pomagate glede želatine, kako si jo pravilno pripravim, saj z njo nimam sreče.

    • midva says:

      Barbara,

      kaj točno pa povzroča preglavice? Želatino najprej namoči v vodi in ko se zmehča, jo ožemi. Nato jo vmešaj v vročo zmes bele čokolade in smetane. Zdaj bi se morala popolnoma raztopiti.

      LP,
      Midva 🙂

  16. Nina Bogataj says:

    Bi bilo 6 listicev zelatine dovolj?

  17. Saša says:

    Zivjo
    Naredila sva kremo iz bele cokolade, pa se je smetana locila od cokolade oz se je sesirilo. Kaj sva naredila narobe?

    Hvala za odgovor 🙂

  18. Doris says:

    Zdravo imam eno vprasanje nisem najbolj pazlijo prebrala in sem naredla belo cokolado z navadno sladko smetano z rumeno. Bo to vredu ko jo zmesam z stepeno smetano?hvala za odg

  19. bisa says:

    Torta je uspela taka kot mora bit in je ČUDOVITA!
    S tortopretvornikom sem pekla v pekaču s premerom 24 cm in vse štima. 🙂 Hvala!

  20. Natka says:

    Zdravo. V nedeljo rabim to torto in me zanima ce jo v soboto dokoncam, ce bo do nedelje ostala cela, da ne bi raztekla zaradi cokolade ali nasploh. Hvala za odgovor 🙂

  21. Adrijana says:

    Zdravo, rada bi se lotila te tortice ampak bi jo delala v pekaču 25×30 cm. Lepo prosim za pomoč koliko več sestavin morem dodat, da bo debelina biskvita in kreme ista, ko pri okrogli torti s premerom 26 cm.

    Hvala za pomoč in lep pozdrav,
    Adrijana

  22. Sara says:

    Imam obod premera 28cm in visok 5 cm… a bo ta višina dovolj da ne bo krema tekla preko? ali je bolje da ne večam količin ampak naredim kar za premer 26cm?

  23. jaz says:

    Zakaj je meni ratala ta bela krema čisto redka? Vse teče iz oboda po pultu….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *