Sočni borovničevi muffini s kokosovo moko

You may also like...

8 Responses

  1. Lucija says:

    Mafini so super, sočni, okusni! Ravnokar sem jih naredila in jih že pridno jemo 😀
    Zanima me samo, če bi mogoče lahko zamenjala količine pri kokosovi moki in ovsenih kosmičih, ker bi raje imela malo manj intenziven okus po kokosu.

    • midva says:

      Lucija,

      Količino kokosove moke lahko zmanjšaš na polovico (60 g), nadomestiš pa jo lahko s približno tremi žlicami mletih ovsenih kosmičev. Kosmiče dodajaj postopoma, medtem pa spremljaj gostoto mase, da ne bodo muffini premokri ali pa presuhi.

  2. Damjana says:

    Sem naredila tele mafine in toblerone torto za rd in oboje je (bilo) odlično! V torto sem dodala še domač karamel (ne bi bilo potrebe, a sem ga imela)
    Hvala za oba super recepta!

  3. Tamara says:

    Živijo,
    Bi šlo tole tudi z grškim jogurtom, namesto skute?
    Ga imam ravno v hladilniku za poorabit 🙂

    • midva says:

      Zdravo Tamara!

      Bi šlo, samo boš morala dodati več kokosove moke, saj je grški jogurta malo bolj tekoč kot skuta. Lp, Midva:)

  4. Nika says:

    Zdravo,

    Moram recti, da sem preizkusila ze nekaj receptov, vsi super super super! Ti muffini pa so res, top! Imam zgolj eno vprasanje, masa mi je prisla res suha oziroma netekoča. Bi morala biti masa za muffine tekoča? Mislim, da mi je v skledo skočila ena žlica kosmičev prevec …

    Lp, super delo!

    • midva says:

      Nika hvala za lepe besede <3. Masa pride srednje gosta, tako da vrjetno ti je res kakšna žlica kosmičev preveč ušla v posodo. Lp, Midva:)

  1. June 23, 2015

    […] letos nabiralništva lotila preveč resno, imava borovnic že poln kovček. Kljub dvema poskusoma (borovničevi muffini, borovničeva ombre torta), se te modre kroglice še vedno skrivajo po vseh kotičkih najinega […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *