Bogat čokoladni sladoled iz treh sestavin

Kdor ga kupi, se zastrupi

 

Jasno je, da je v naši deželi nastopilo obsedno stanje zaradi sladoledne mrzlice. Niti nosu si ne upaš pomoliti iz hiše, da ne bi padel pod stampedo podivjancev, ki hitijo po sladoled.
Ni drugega, kot da svojo sladoledno željo potešiš kar doma. Pa je možno pripraviti pravi čokoladni sladoled kar v domači kuhinji, brez stroja za sladoled in le iz treh sestavin? Odgovor se glasi: JA!


Sestavine:
5 zvrhanih žlic pravega grenkega kakava
400 g slajenega kondenziranega mleka
400 ml sladke smetane

Postopek priprave je nadvse preprost. Smetano stepi do čvrstega, kondenzirano mleko pa zmešaj s kakavom in ga primešaj k stepeni smetani. Dobljeno čokoladno zmes razporedi po posodi, ki jo za 6 ur (ali bolje, čez noč) postaviš v zamrzovalnik.

Pred postrežbo postavi nadebudni sladoled za nekaj minut na sobno temperaturo, da se zmehča, nakar ga z žlico za sladoled natlačiš v kornet ali skodelico.


Pozor! Ne odgovarjava za morebitne sladoledomane, ki bi jih privabil ta kremen in žameten čokoladni sladoled.

2 comments

Leave a Reply