Biskvitni piškoti brez moke

Ljubezen gre večkrat skozi želodec

 

Valentinovo je pred vrati in ti si še vedno brez ustreznega darila za svojo ljubljeno osebo! Ali se ti bo tokrat sploh uspelo izmuzniti?

valentinovo-18
Nehaj se gristi in raje pripravi mehke biskvitne piškote v obliki srčkov, ki v sebi zapeljivo skrivajo lešnikov namaz. Kako bo šele tvoja ljubezen pogledala, ko jih bo prejela na čudovitem ročno izdelanem krožniku iz Steklarne Hrastnik.

valentinovo-17
Gruča srčkov sestoji iz:
6 jajc
200 g temne čokolade (midva sva uporabila Cavalier Dark s stevio in 85 % kakava)
1 žlica grenkega kakava v prahu
2 žlic mletih mandljev
2 žlic naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 4 žlice sladkorja)

Privlačno polnilo vsebuje:
200 g mascarpone sirčka
3 žlice Cavalier lešnikovega namaza (ali drugega lešnikovega namaza)

Piškotke lahko še ozaljaš z belo čokolado, katero lahko tudi po želji obarvaš z rdečim barvilom.

cavalier-1
Najprej zagrabi pol ducata jajc in jih strastno ubij. Rumenjake in beljake loči. Prve skupaj s SugarSweet (ali sladkorjem) penasto stepi, druge pa namlati do čvrstega snega.
Temno čokolado stopi, jo nato ohladi, na koncu pa primešaj k rumenjakom. Vmešaj še mlete mandlje.

valentinovo-4
Beljaki so čokoladno zavistni, zato jih hitro potolaži s kakavom v prahu. Nežno ju združi v gladko zmes, katero narahlo vmešaš k rumenjakom.

valentinovo-5
Dobljeno čokoladno maso vlij v pekač, obdan s papirjem za peko. Za 10-15 minut ga pospravi v pečico, segreto na 180 stopinj, vmes pa živčno grizi nohte, saj bo tvoja ljubezen kmalu potrkala na vrata.
Ko je kuhinja že polna omamnega vonja po čokoladi, se opogumi in pečici izmakni rahel biskvit. Pusti ga, da se ohladi, nato pa z modelčkom za piškote v obliki srca romantično izreži grmado srčkov.

valentinovo-8
Čas je, da napolniš celo vrsto src!

valentinovo-14
Mascarpone in lešnikov namaz zmešaj v gladko kremo, katero namažeš na eno srce, drugo pa nalepiš na vrh. Čokoladne parčke okrasi s stopljeno belo čokolado, obarvano z rdečim barvilom.

valentinovo-11
Kljub temu, da se bo tvoja ljubljena oseba tem čokoladnim ljubezenskim ugrizom težko uprla, je slaba vest ne bo obiskala, saj so srčki narejeni brez dodanega sladkorja 🙂

valentinovo-15
Po pričakovanjih je sladko darilo poželo konkreten uspeh. Kar naenkrat se moraš otepati poljubov hvaležnosti!

valentinovo-16
K ogromnemu navdušenju je pripomoglo dejstvo, da srčki počivajo na prelestnem krožniku, katerega se lahko poslužiš v veleblegovnici Nama, Maxi Ambientu in trgovini Steklarne Hrastnik. Pokukaj na Facebook stran Steklarne Hrastnik!

valentinovo-25
Zaljubljen tek!

Hu Hu
recipe image
Ime recepta
Biskvitni piškoti brez moke
Objavljeno
Čas priprave
Čas kuhanja
Skupni čas
Povprečna ocena
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

4 comments

 1. Simona says:

  Živjo!
  Pred kratkim sem se drugič lotila teh piškotov in tako kot prvič bila brez uspeha. Okus je namreč zelo grenak, biskvit pa je videti nekoliko zbit in moker. Naj povem, da sem namesto kakava uporabila čokolado v prahu in namesto temne čokolade jedilno čokolado. Ker so mi piškoti res simpatični, bi jih želela delati tudi v tretje. Bi lahko uporabila mlečno čokolado namesto temne? Hvala za odgovor

  • midva says:

   Zdravo Simona!

   Čokolada v prahu ni bila dobra izbira, saj ne popije toliko tekočine kakor temen kakav, zato je prišel tudi biskvit bolj moker in zbit. Z mlečno čokolado še nisva poskusila, vrjetno bi šlo vendar ti vseeno priporočava da uporabiš temno čokolado in dodaš malo več sladkorja, če vam ta močen okus temne čokolade ne paše.
   Lp, Midva

Leave a Reply