Beljakove miške z banano

Rahli glodalci

 

Po peki krofov se ti običajno po hladilniku valja celo vedro beljakov. Poln kovček imaš tudi že vetrcev, poljubčkov ali drugega beljakastega peciva, v katerem beljaki običajno končajo.


Tokrat se nama je porodila ideja o rahlih in puhastih miškah iz beljakov, ki se kar topijo v ustih. Ob podrobnem pregledu inventarja v hladilniku pa navdušenje ekspresno skopni – nimamo jogurta, skute ali kisle smetane, ki predstavlja ključno sestavino pustnih mišk.


Miškasti napihnjenčki v sebi skrivajo:
3 beljake
1 večjo banano
1 žličko pecilnega praška
150 g moke
1,5 dl mleka
1 vanilijev sladkor
1 ščepec soli
pest rozin (po želji)

S pulta te radovedno bodri ena samcata banana. Pograbi jo in skupaj z mlekom zmiksaj v homogeno zmes.


Beljake, dve žlici sladkorja in en vanilijev sladkor premlati v čvrst sneg, h kateremu nato vmešaš bananino zmes. Zmešaj moko in pecilni prašek ter ju presej k beljakovi mešanici. Dobro premešaj. Po želji lahko miškasti masi dodaš še pest rozin.
Segrej olje in z eno žlico pograbi malo mase, z drugo žlico pa jo frcni v olje. Ko se miške ocvrejo na eni strani, se same obrnejo.


Po slabi minuti imajo puhasti glodalci dovolj namakanja, zato jih prestavi na kuhinjske servete, da posrkajo odvečno olje.


Miške še tople potresi s sladkorjem v prahu in postreži!


Mišji tek!

5 comments

  • hribovc61 says:

   No ja, naredil sem jih, le da mi je masa prišla bolj tekoča, pa nisem upal dodati še moke. Ja cagav fant ni še nikol pr fejst punci spal……….naslednjič bom bolj korajžen……drugač so pa odlične…….

   • midva says:

    Hribovc,naju veseli da so ti ble všeč,to niso klasične miške in pravilno je, da je masa bolj tekoča. Nama so všeč take mehke miške, več moke dodajamo bolj, čvrste in gumjaste pridejo.
    Lp, Midva:)

    Lp, Midva:)

Leave a Reply