Bananina torta z Nutello

You may also like...

25 Responses

  1. Urška says:

    Zanima me, kje se kupi bananin puding oz katerega sta uporabila v receptu?

  2. Urša says:

    Kje ste dobili bananin puding?

  3. Matejks9 says:

    Včeraj sem jo naredila… 🙂 komaj čakam da jo danes poskusimo..
    zanimamo me katero sladko smetano in jedilno čokolado običajno uporabljaš? kako ti uspe tako lepa glazura 🙁 kar ne gre in ne gre jo tako lepo zglihat.. .oz čist drugačna tekstura mi vedno rata, taka gosta ful…
    Hvala v najprej za odg 🙂

    • midva says:

      Mateja, midva običajno uporabiva Kraševo jedilno čokolado in običajno sladko smetano.
      Po tem receptu pride kar gost čokoladni preliv, ki pa ga je vseeno mogoče zliti.

  4. alenka says:

    mene pa zanima kakšne količine bi morala vzeti za to testo če bi hotela testo dvakrat prerezati ker bi ga uporabila za eno drugo torto ki bi imela tri plasti testa – spodaj, v sredini in na vrhu ? hvala.

  5. Katja says:

    Koliko želatine v prahu moram uporabiti namesto 3 lističev želatine? 🙂

  6. Dimitrij says:

    Hmmm… Ali to pomeni, da je treba Mascarpone stepati skupaj z Nutelo, tako, kakor sladko smetano, ali se Mascarpone samo premeša z Nutelo in se doda stepena sladka smetana?

    • Dimitrij says:

      SIcer bom kmalu sam ugotovil, kaj je prav, saj sem Mascarpone samo narahlo premešal z Nutelo in dodal stepeno smetano. Zdaj je vse skupaj v haldilniku, ampak se mi zdi nekako sumljivo tekoče 🙁

    • midva says:

      Mascarpone se ročno zmeša z Nutello, nato pa se doda še stepena smetana.

  7. Nina says:

    Mene pa zanima kako lepo obdata acetatni folijo, da je tako lep rob? Ne vem ali ne znam nastaviti.. vedno se mi pr dolocenem modelu ko zategnem naredi muhurcek, vijuga in potem je tudi rob tak ☹️

    • midva says:

      Ko oblagaš s folijo, na zunanji strani uporabi malo vode, da se folija prilepi na model. Seveda pa folijo vstavljaš v model, ko je ta zategnjen okoli biskvita.

  8. Pika says:

    Ali je torta primerne trdote, da se obleče v tičino maso oz. fondant?

    • midva says:

      Pika, v taki obliki torta ni primerna za oblačenje v fondant, potrebovala bi vsaj še en biskvit na vrhu, še bolje pa še med obema kremama.

  9. Nataša says:

    je morda potrebno več želatine, da se ne bi zabrisali prehodi pri rezanju😀Sicer pa nesramno dobra in lepa..

  10. Mateja says:

    Prav zoprna sta za brat, še dobro da imata super recepte katere vedno z veseljem sprobam in so odlični 😉

  11. Simona says:

    Acetatno folijo dam okoli modela, ko je not ze biskvit. Dam folijo na biskvit ali okoli njega

  12. Mateja Končan says:

    Kako lahko nadomestim bananin puding? Vanilija?

  13. patricija says:

    mene pa zanima za kako veliko torto so te sestavine?
    lp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.