Ameriški čokoladni krofi brez moke z marcipanovo glazuro

Sladka borba za tvoje brbončice

 

Vsi vemo, da je čokolada fenomenalnega okusa, ampak sama čokolada pa misli, da ji na širnem svetu ni konkurence.

krofi brez moke-5
Tokrat se je v dokaz svoji izjemnosti čokolada stlačila v ameriške krofe brez moke in dodanega sladkorja, s svojo nečimrnostjo pa privabila resnega tekmeca. Marcipan ima poln kovček čokoladnega bahanja in je pripravljen na epski spopad.

krofi brez moke-3
V črnem kotu se nahaja:
100 g temne čokolade
50 g masla
4 jajca
200 g mletih mandljev
200 g mascarpone sirčka
3 žlice naravnega sladila SugarSweet 1:2 (ali 6 žlic sladkorja)
1 pecilni prašek

V belem kotu potrpežljivo čaka:
100 g sladila v prahu SugarSweet Soft (ali 100 g sladkorja v prahu)
1 beljak
50 g blanširanih mletih mandljev
1 žlica limoninega soka
0,5 žličke arome mandlja
sladka smetana po potrebi

Boj lahko dodatno začiniš z drobljeno neslano pistacijo.

Krofke je potrebno nekje uriti, za kar si priskrbi pekač za ameriške krofe. Ne skrbi – če ga ne poseduješ, se lahko poslužiš pekača za muffine.

krofi brez moke-6
Že trening in priprave na borbo postrežejo s spektaklom, saj se jajca penasto stepejo skupaj s SugarSweet (ali sladkorjem), nakar vskoči še mascarpone. V drugi posodi se zmešata mandljeva moka in pecilni prašek.

krofi brez moke-8
Končno se prične ogrevati tudi samooklicana zvezda sveta – čokolada. Ko se ta raztopi skupaj z maslom, se električno zmeša z jajčno-mascarponejevo zmesjo, nakar se jim pridruži še mandljeva moka.

krofi brez moke-9
Čas je, da z maso za krofe napolniš namaščen model za ameriške krofe in ga za 15 minut pošlješ na kondicijski trening v pečico, segreto na 180 stopinj.

krofi brez moke-10
Na drugem koncu pa pričnejo s treningom tudi marcipanove sestavine.
Beljak, mandlji, limonin sok, SugarSweet Soft (ali sladkor v prahu) in marcipanova aroma se stepejo v slastno zmes. K njej po okusu dodaj dve ali tri žlice sladke smetane – odvisno, kako gosto, mazavo in sladko glazuro želiš.

krofi brez moke-11
Stopi v ring in kot kuharski sodnik naznani pričetek sladke borbe. V zadnjem trenutku se krofom pridruži tudi drobljena pistacija.

krofi brez moke-1
Marcipanova glazura jezno napade rahel čokoladni krof. Razvije se epski boj, kjer se prepletata sveža sladkoba marcipana in bogata aroma temne čokolade.

krofi brez moke-4
Kar težko je gledati, kako okusen boj se odvija pred tvojimi očmi, zato obema borcema zadaj knockout in ju prijazno požri.

krofi brez moke-2
Bojevit tek!

Hu Hu
recipe image
Ime recepta
Ameriški čokoladni krofi brez moke z marcipanovo glazuro
Objavljeno
Čas priprave
Čas kuhanja
Skupni čas
Povprečna ocena
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)

Leave a Reply